Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn Amber en Bonita, twee leerlingen van het CSW Van de Perre te Middelburg.

 

Ik ben Bonita. Ik ben 18 jaar oud en ben woonachtig in Arnemuiden. Momenteel zit ik in Havo 5, hiervoor heb ik eerst vier jaar VWO (Gymnasium) gevolgd en ben vorig jaar naar Havo 4 gegaan.

Als profiel heb ik Natuur en Gezondheid met als keuzevakken; Wiskunde B, Biologie, Scheikunde, NLT (natuur, leven en technologie) en Duits.

Ik hoop dit jaar mijn HAVO- diploma te gaan halen en daarna hoop de ik de studie PABO leraar basisonderwijs te gaan volgen aan de HZ.

Amber

Mijn naam is Amber. Ik ben 16 jaar oud en woon in Middelburg  Net als Bonita zit ik in Havo 5. Daarvoor heb ik twee jaar havo/vwo gedaan en ben toen doorgestroomd naar de havo. Mijn profiel is Natuur en Gezondheid en Natuur en Techniek. De keuzevakken die daarbij horen zijn: Wiskunde B, Scheikunde, Natuurkunde, Biologie en NLT.

Als het goed is slaag ik ook dit jaar van de havo. Ik wil dan een chemie studie doen op de HZ.

Waarom doen wij ons profielwerkstuk over lijm?

Wij hebben gekozen voor het vak Scheikunde voor ons profielwerkstuk, omdat dit ons een van de leukste vakken leek om ons profielwerkstuk over te doen, omdat het een vak is waarbij je zowel theoretisch als wetenschappelijk onderzoek kon doen.

Nadat wij besloten hadden welk vak wij zouden kiezen voor ons profielwerkstuk kwam een van de moeilijkste dingen, namelijk een onderwerp kiezen.

Wij hadden in eerste instantie nog geen duidelijk idee wat we wilden, eerst dachten we aan het onderwerp 'Diamanten en/of Kristallen' maar dit leek ons toch niet zo'n heel geschikt onderwerp. Vervolgens kwamen wij op het onderwerp 'Brood' hierbij hadden we bedacht om het verschil tussen glutenvrij en normaal brood ( en dan ook de verschillende soorten) te onderzoeken, maar toen wij echt gingen nadenken of dat een onderwerp was, waar wij 80 uur onderzoek aan wilden besteden, vonden wij ook dat geen goed onderwerp dat bij ons paste.

Tenslotte bedachten wij het onderwerp 'Lijm' dit viel bij ons beter in de smaak. Wij bedachten meteen onderzoeksvragen en proeven die wij zouden kunnen uitvoeren om de vragen te beantwoorden.